Ta en titt på några av mina serier

Jisses

Jisses är en liten filosofisk söndagspromenad
där du träffar personer med oanade dimensioner
Tanka hem pdf

Samira

En historia som ingår i triologin Oktoberberättelser. Lite trillerkänsla med oväntad upplösning.
Tanka hem pdf

Älvdans

Ingår i Oktoberberättelser.

Ibland när man inte tror sina ögon, så ska man göra det.
Tanka hem pdf

Ursula

Ett fabelinspirerat drama från 1300-talet som ingår i triologin Oktoberberättelser.

Berättelsen tilldrar sig i Östergötland 1363-64 och har sin historiska grund i avsättandet av kung Magnus Eriksson. Albrekt av Mecklenburg spelar en tung roll. Huvudpersonen prinsessan Ursula är dock helt ohistorisk, även om hon har drag av drottning Margareta, som kom något senare i tiden. Övriga historiska personer är Bo Jonsson Grip med sitt gods och borg Bjärka Säby söder om Linköping. Borgen Svaneholm, där berättelsen börjar, ligger i Västra Harg söder om Mjölby, eller rättare sagt ruinerna av den finns kvar. Den är fortfarande imponerande och fantasieggande att besöka på en udde i Kilarpsjön. Borgen är förstås inspirationskälla till den här berättelsen, liksom en utmaning från mina barn; att det skulle handla om en björnprinsessa som är olyckligt kär i en ekorre. Ni anar en komplex intrig kanske?

Här finns ett smakprov. 

Vill du läsa hela serien kan du ladda ner en pdf här (4,5 Mb)

Seriesidan

Vuxna serier eller serier för vuxna

Ett sätt att berätta där bilden är lika viktig som orden. Serietecknandet är en av mina gamla synder som gör sig påmind igen när barnen börjar trampa i ens vingliga fotspår. Min dotter Astrid, som tillhör den nya generationen serieberättare, har genom sitt yrkesval inspirerat mig att återgå till mediet på lediga stunder. Detta har resulterat i ett antal berättelser som jag avser att visa hela eller i delar på denna sida. Möjligen samlar jag mig till en utgivning om resultatet står sig.

Mina berättelser kan handla om egentligen precis vad som helst som jag tycker är intressant att själv läsa. Därför planerar jag inte mina historier, utan börjar i översta vänstra hörnet på en A4-sida och låter storyn ha sin gång. Det är ju kul om jag lyckas överraska mig själv! 

Livstid

7 episoder av liv sammanflätade genom tiden. En moralfilosofisk berättelse om mänskliga relationer och beslut om färdriktning i livet. Berättelsen börjar och slutar i tänkt stenålder, går via en högteknologisk framtidsvision, studsar i sent 50-tal, sladdar förbi 80-talet och kör in i vår nutid, för att slutligen landa i stenåldersdramat igen. Genom berättelserna får vi träffa en rad personligheter i livets olika skeden. De olika episoderna rör sig idémässigt kring moraliska dilemman och livsval. I den första stenåldersscenen handlar det om ledarskap och trohet mot grupp och tradition i förhållande till individualism. Nästa scen är en lite komisk omvända världen-diskussion om den alltid aktuella genusfrågan. Episoden därefter handlar framtidsdröm och individualism/kamratskap. Den övergår sedan till desillusion och fastlåsta roller i familjelivet. Vidare stannar vi till i ensamheten och hur människor korsar varandras spår utan att vika av. I den sjätte episoden handlar det om trygghet och tillit. Till slut får vi prov på hur viktigt det är att verkligen se våra medmänniskor och hur olikheter kan bli en tillgång. 

Här finns ett par sidor som smakprov. Jag sparar lite på den här berättelsen för en ev publicering ihop med några andra längre berättelser framöver. Om någon vill läsa den innan dess, så får ni helt enkelt höra av er till mig!

Pettersson & Partners Reklam och design AB
Vifolkavallsvägen 6, 595 50 Mjölby. Tel 0142 - 66 18 10

© PPRD  |  » Om cookies  |  » Sitemap